Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-09-15/expozi-ia-expo-dubai-2020-replanificata-pentru-perioada-1-octombrie-202131-martie-2022-64300.html
Data: Sep 15, 2020 (23:08)

Expoziția „Expo Dubai 2020” replanificată pentru perioada 1 octombrie 2021-31 martie 2022

Comitetului organizatoric pentru pregătirea participării Republicii Moldova la Expoziția Mondială „Expo Dubai 2020” s-a întâlnit într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi au fost mai multe subiecte, majoritatea referindu-se la detalii organizatorice și administrative, precum și la activitatea comercială din cadrul pavilionului Republicii Moldovei. În context, membrii Comitetului organizatoric au analizat posibilitatea implicării mai multor companii locale dispuse să-și promoveze produsul în cadrul expoziției.

„Pe lângă extraordinara oportunitate de promovare a țării și de intensificare a schimburilor comercial-economice, științifice și tehnologice, „Expo Dubai 2020” reprezintă o ocazie pentru companiile autohtone să-și promoveze produsele la nivel mondial. La moment suntem în proces de elaborare a unui plan pentru susținerea acestora de a-și face cunoscute produsele”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, președinte al Comitetului organizatoric, Iuliana Drăgălin.

De asemenea, în cadrul ședinței de lucru s-a discutat despre modificarea hotărârii Guvernului privind schimbarea perioadei de desfășurare a expoziției, ca urmare a situației pandemice de COVID-19. Astfel, evenimentul urmează să aibă loc între 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022.

Prezent în cadrul ședinței de lucru, ambasadorul Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, Comisarul General al secțiunii naționale, Victor Haruța, a declarat că „Expo Dubai 2020” va impulsiona relațiile economice bilaterale între Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite, și va stabili noi domenii de cooperare, în același timp consolidând imaginea țării noastre pe arena internațională.

Menționăm că, Republica Moldova va participa la Expoziția Mondială „Expo Dubai 2020”, cu genericul oficial „Connecting Minds, Creating the Future”, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.