Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-09-10/acordurile-cu-japonia-pentru-modernizarea-echipamentului-de-digitalizare-al-bibliotecii-na-ionale-ra-64280.html
Data: Sep 10, 2020 (22:32)

Acordurile cu Japonia pentru modernizarea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale, ratificate de Parlament

Japonia va acorda țării noastre un grant în valoare de 43,7 milioane de yeni japonezi pentru implementarea Proiectului ”Îmbunătățirea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale”. Sprijinul financiar va fi utilizat pentru consolidarea capacităților Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, care, în prezent, nu deține un echipament de digitalizare a fondului de carte.

În acest scop, deputații au votat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, proiectele de ratificare a Acordului de cooperare economică între Republica Moldova și Japonia, precum și a Acordului de grant cu Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională.

Obiectivul celor două documente este de a prezerva resursele istorice, culturale și de interes general, disponibile în Bibliotecă și în instituțiile partenere. Acest fapt va contribui la creșterea gradului de accesibilitate a societății la resursele din biblioteci prin îmbunătățirea echipamentelor necesare digitalizării, indexării și conservării resurselor.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind cooperarea economică, întocmit prin schimb de note, a fost semnat la Chișinău, pe data de 29 iunie 2020. Acordul de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională privind implementarea Proiectului ”Îmbunătățirea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale” a fost semnat pe data de 14 iulie 2020, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.