Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-09-09/realizarile-republicii-moldova-in-domeniul-tic-au-fost-prezentate-la-forumul-mondial-privind-societa-64257.html
Data: Sep 9, 2020 (22:44)

Realizările Republicii Moldova în domeniul TIC au fost prezentate la Forumul mondial privind societatea informațională

Realizările Republicii Moldova în domeniul TIC, măsurile întreprinse de Guvern pentru stimularea sectorului, rolul TIC în atenuarea efectelor pandemiei globale, relansarea proceselor economice și furnizarea serviciilor educaționale au fost prezentate de secretarul de stat Vitalie Tarlev, în cadrul reuniunii ministeriale a Forumului mondial privind societatea informațională (WSIS).

Evenimentul a fost organizat sub egida Uniunii Internaționale în domeniul Telecomunicațiilor pe 8 septembrie curent și a reunit pe platforma online reprezentanți ai administrațiilor naționale din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor din circa 80 de țări.

Dialogul la nivel înalt în cadrul mesei rotunde ministeriale a accentuat realizările și provocările cu care se confruntă ecosistemul TIC la nivel global. De asemenea, au fost prezentate studii de caz din mai multe țări privind accelerarea progresului tehnologic pentru reducerea efectivă și rapidă a decalajului de conectivitate între mediul urban și rural.

Potrivit lui Vitalie Tarlev, în cadrul reuniunii s-a pus accentul pe faptul că strategiile naționale în domeniul TIC urmează să asigure o abordare guvernamentală bine coordonată a investițiilor în TIC, care să fie însoțită de o foaie de parcurs pentru reducerea decalajului de conectivitate și consolidare a impactului TIC asupra realizării obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Genericul reuniunii ministeriale din cadrul evenimentului global a fost „Reducerea decalajului digital – construirea mecanismelor globale de colaborare pentru accelerarea transformării digitale”.