Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-09-09/proiectul-pentru-modificarea-legii-fondurilor-asigurarii-obligatorii-de-asisten-a-medicala-examinat--64268.html
Data: Sep 9, 2020 (23:00)

Proiectul pentru modificarea Legii fondurilor Asigurării obligatorii de asistență medicală, examinat în mod prioritar de comisia parlamentară de resort

Proiectul de lege pentru modificarea Legii fondurilor Asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM) a fost examinat, astăzi, în mod prioritar, de membrii Comisiei  protecție socială, sănătate și familie.

Proiectul modificat prevede venituri în sumă de 8500791,4 mii de lei sau cu o diminuare de 0,9 puncte procentuale față de indicatorii aprobați anterior pentru 2020.

Cheltuielile vor rămâne neschimbate și vor constitui 8917389,9 mii de lei.

Fondurile AOAM vor avea un deficit de 416598,5 mii de lei.

Având un caracter tehnic, proiectul este elaborat în scopul precizării veniturilor fondurilor AOAM și asigurării sustenabilității financiare a acestora privind acoperirea cheltuielilor necesare realizării Programului unic.

Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat raportul la proiectul în cauză, pentru prima lectură. Acesta urmează a fi discutat în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.