Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-09-09/cec-a-inregistrat-inca-3-grupuri-de-ini-iativa-pentru-colectarea-semnaturilor-in-vederea-sus-inerii--64263.html
Data: Sep 9, 2020 (22:02)

CEC a înregistrat încă 3 grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova

Comisia Electorală Centrală (CEC) a examinat în cadrul ședinței de astăzi cererile de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Astfel, au fost înregistrate 3 grupuri de inițiativă pentru susținerea următorilor candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova:

Violeta Ivanov, candidat desemnat de Partidul Politic „Șor”;

Ion Costaș, candidat desemnat de adunarea cetățenilor;

Constantin Oboroc, candidat desemnat de adunarea cetățenilor.

În vederea colectării semnăturilor pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova, CEC a eliberat membrilor grupurilor de inițiativă legitimații și liste de subscripție.

Grupurile de inițiativă vor colecta semnături până la data de 1 octombrie 2020, în conformitate cu prevederile art. 42 și 102 din Codul electoral și ale capitolului III din Regulamentul privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 113 din 18 august 2016.