Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
08.09.2020

Tentativă de contrabandă cu anabolizante în valoare de peste 1,5 milioane lei, dejucată de vameși la Leușeni

Doi cetățeni moldoveni, cu vârsta de 23 și, respectiv, 30 de ani, sunt cercetați penal după ce vameșii de la Leușeni au depistat sute de mii de comprimate și fiole cu substanță anabolizantă. Substanțele erau tăinuite în podeaua dublă a unui mijloc de transport, care se deplasa spre Italia cu trei pasageri la bord.

Cazul a fost înregistrat la ieșire din țară. Fiind întrebat despre bunurile pe care le transportă, conducătorul auto a răspuns că nu are nimic de declarat organului vamal. Totuși, vameșii au redirecționat autovehiculul spre scanare și, analizând imaginile, au remarcat prezența unor obiecte suspecte.

În continuarea cercetărilor, s-a constatat faptul că mijlocul de transport avea confecționat un loc special în podea. În acesta, funcționarii vamali au descoperit peste 235 000 comprimate și 17 000 fiole cu substanță anabolizante.

Potrivit informațiilor preliminare, valoarea produselor se ridică la peste 1,5 milioane lei.

Imediat după depistarea substanțelor, ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal și procurorii au descins cu percheziții la mai multe adrese.

Învinuiții au fost plasați în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. În cazul în care vinovăția bărbaților arestați va fi demonstrată în instanța de judecată, aceștia riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor membrilor grupării infracționale, anunță Serviciul Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus