Trimite e-mail | Printeaza
Social
03.09.2020

Suportul financiar unic acordat beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat se va majora de la 700 lei la 900 lei

Suportul financiar unic acordat beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat se va majora de la 700 lei la 900 lei

În vederea sporirii măsurilor de protecție socială a persoanelor cu venituri mici, Cabinetul de miniștri a votat astăzi modificări la HG nr. 504 din 2020, care prevede acordarea suportul financiar unic majorat de la 700 lei, la 900 lei, pentru mai multe categorii de beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat, al căror cuantum nu depășește 3000 lei și au fost stabilite până la 1 octombrie 2020 în sistemul public de pensii.

Vor beneficia de suport financiar unic majorat beneficiarii de pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaș, pensii pentru vechime în muncă, pensii pentru unor categorii de angajați din aviația civilă, pensii pentru funcționari publici, pensii pentru unele categorii de angajați din domeniul culturii, pensii militarilor în termen și membrilor lor de familie, pensii participanților la lichidarea consecințelor avariei de la C.A.E Cernobîl, pensii din rândurile structurilor de forță. Cuantumul suportului financiar unic majorat se va acorda la 1 octombrie 2020.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, pensiile și unele prestații sociale de stat, vor fi indexate cu 1,07 de la 1 octombrie curent, coeficientul de indexare reprezentând rata inflației înregistrate în primul semestru al anului în curs.

Tot astăzi, Guvernul a votat Proiectul de lege pentru modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr.173/2019, în care sunt prevăzute mijloace financiare pentru achitarea suportului financiar unic în cuantum mărit de 900 lei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus