Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.09.2020

MADRM a inițiat procesul de elaborare a unui nou document de politici în vedere dezvoltării sectorului de irigație

MADRM a inițiat procesul de elaborare a unui nou document de politici în vedere dezvoltării sectorului de irigație

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju a convocat o ședință de lucru pentru a discuta despre inițierea procesului de elaborare a unui nou document de politici în vedere dezvoltării sectorului de irigație din țara noastră. La ședință au participat Secretari de Stat ai MADRM, reprezentanți ai Fondului de Dezvoltare Durabilă, IFAD, MAC-P.

„În contextul expirării termenilor de implementare a Programului național de dezvoltare a gospodăririi apelor și a hidroameliorației în Republica Moldova pentru anii 2011-2020, MADRM inițiază procesul de elaborare a unui nou document de politici, pentru o nouă prioadă de planificare. Condițiile climaterice din ultimii ani și seceta hidrologică din anul curent, accentuează importanța sistemelor de irigație pentru sectorul agricol, pentru a creștere competitivitatea în sector, a îmbunătăți calitatea producției și a spori cantitatea acesteia”, a menționat ministrul Ion PERJU, în cadrul discuțiilor.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, partenerii și-au exprimat disponibilitatea de a oferi suportul necesar în elaborarea documentului,  inclusiv, prin identificarea posibilităților de contractare a experților, în acest sens.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus