Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.09.2020

Infrastructura de afaceri în sudul țării va fi extinsă și modernizată

Infrastructura de afaceri în sudul țării va fi extinsă și modernizată

Oportunitățile de dezvoltare a infrastructurii subzonei din Ceadâr-Lunga a Zonei Antreprenoriatului Liber „Valkaneș”, precum construcția unei centrale electrice la sudul țării au fost discutate de Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, în cadrul unei întrevederi cu bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, și administratorul principal al ZAL „Valkaneș”, Mihail Șalvir.

Vorbind despre atragerea noilor investitori în ZAL „Valkaneș”, Mihail Șalvir a menționat despre necesitatea extinderii și dezvoltării infrastructurii subzonei din Ceadâr-Lunga. În context, Irina Vlah a venit cu inițiativa de construcție a unei conducte de gaze, astfel ca investitorii să fie asigurați cu gaze naturale.

De asemenea, părțile au vorbit despre construcția unei centrale electrice în Ceadâr-Lunga, care ar contribui la atingerea obiectivelor stabilite în Strategia Energetică a Republicii Moldova, dezvoltarea industrială în regiunea de sud a țării.

Ministrul Sergiu Railean a declarat că modernizarea infrastructurii Zonelor Economice Libere și a subzonelor este imperativă, deoarece va oferi condiții atractive pentru investiții și noi locuri de muncă. De asemenea, Sergiu Railean a dat asigurări că MEI va acorda tot suportul necesar în derularea acestor proiecte strategice pentru dezvoltarea economică a regiunii de sud.

Menționăm că, ZAL „Valkaneș” are 25 de rezidenți. Principalii investitori sunt din Turcia, Ucraina, Spania, Moldova și Rusia. Volumul total al investițiilor rezidenților este de 24.13 milioane de dolari SUA. În zonă au fost deschise peste 1500 locuri de muncă, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus