Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-09-03/alte-doua-institu-ii-spitalice-ti-au-fost-consolidate-pentru-internarea-pacien-ilor-infecta-i-cu-cov-64216.html
Data: Sep 3, 2020 (21:12)

Alte două instituții spitalicești au fost consolidate pentru internarea pacienților infectați cu COVID-19

Evaluarea și consolidarea instituțiilor spitalicești pentru a face față numărului de internări a pacienților cu infecția COVID-19 a fost subiectul discutat astăzi în cadrul ședinței Punctului Focal.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, au fost consolidate alte 2 instituții spitalicești, precum: Institutul Mamei și Copilului, fiind asigurată cu 25 paturi pentru tratarea copiilor infectați (inclusiv 5 paturi pentru copii născuți prematuri și nou-născuți) și Spitalul Raional Basarabeasca, unde au fost reprofilate alte 10 paturi pentru pacienții suspecți și confirmați.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a menționat că urmează să fie consolidate și alte instituții spitalicești din țară, deoarece numărul persoanelor infectate este în creștere. La fel, instituțiile spitalicești și medicii de familie sunt în permanentă comunicare cu grupurile de suport din cadrul  MSMPS și USMF „N. Testemițanu” privind aplicarea noilor prevederi ale Protocolului provizoriu COVID-19.

Cu privire la inițierea procesului de studii urmează să fie organizat Cursul de instruire on-line a asistenților medicali, psihologilor și cadrelor didactice din cadrul instituțiilor de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal cu tematica „Măsurile de reducere a riscurilor de răspândire a cazurilor de infecție cu Coronavirusul de tip nou (COVID-19) și efectelor acesteia asupra comportamentului și sănătății copiilor”, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF Moldova.