Trimite e-mail | Printeaza
Social
02.09.2020

Programul de activitate a grădinițelor din Chișinău va fi extins

Programul de activitate a grădinițelor din Chișinău va fi extins

Primăria municipiului Chișinău informează că procesul de studii în 130 de instituții de educație timpurie și 148 de școli din capitală se desfășoară cu respectarea prevederilor în baza „Instrucțiunilor privind măsurile de protecţie care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice şi private în contextul epidemiologie al COVID-19", precum și a rapoartelor de autoevaluare pentru pregătirea acestora, aprobate de către ANSA și CSP.

Informații în acest sens, au fost prezentate miercuri în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chişinău de către viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici.

Totodată, începând cu ziua de luni, 7 septembrie, a.c., în grădinițele din municipiul Chișinău, unde fondator este Consiliul Municipal Chișinău, programul de activitate urmează a fi extins în intervalul 07:30 - 17:30.

De asemenea, începând cu săptămâna viitoare, elevii vor fi alimentați cu produse la pachet, iar acest proces se va desfășura în sala de mese. Treptat, aceștia vor reveni la alimentația obișnuită.

Angela Cutasevici a menționat că autoritățile municipale recomandă părinților să respecte normele sanitare anti-Covid și să evite zonele aglomerate, în cadrul  procedurii de aducere și preluare a copiilor din grădinițe și școli.

E de menționat că pentru crearea condițiilor de siguranță în școlile din suburbii, au fost achiziționate produse sanitaro-igienice și echipamente după cum urmează: 981 termometre electronice; 1927 unități de dozatoare pentru dezinfectant pentru mâini; 18 373 litri soluție de dezinfectant; 49 538 litri de soluție dezinfectant pentru suprafețe; 234 unități de covorașe dezinfectante; 52 dispozitive automatizate pentru dezinfecția mâinilor; 305 recipiente cu dezinfectant pe baza de clor (pastile).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus