Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.08.2020

Guvernul Republicii Moldova și JICA continuă discuțiile privind Programul de Cooperare Tehnică pentru anul fiscal nipon 2021

Guvernul Republicii Moldova și JICA continuă discuțiile privind Programul de Cooperare Tehnică pentru anul fiscal nipon 2021

La 19 august, Ministerul Finanțelor a organizat de comun cu reprezentanții Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA) a doua ședință preparatorie online privind propunerile de proiecte ce urmează a fi înaintate spre finanțare în cadrul Cooperării Tehnice pentru anul fiscal nipon 2021.

Ministerului Finanțelor și-a exprimat convingerea că astfel de discuții fortifică cooperarea bilaterală și elucidează aspectele neclare pentru potențialii beneficiari în formularea propunerilor de proiecte și stabilește un dialog consecvent cu partea niponă.

La rândul său, reprezentantul Oficiului JICA a menționat aspectele de cooperare aplicate pentru Republica Moldova prin intermediul asistenței oficiale de dezvoltare a Japoniei (ODA), inclusiv a fost reiterată deschiderea părții nipone pentru cooperare cât mai activă pe viitor.

În cadrul sesiunii, au fost discutate în detalii conceptele propunerilor de proiecte revizuite și îmbunătățite anterior din domeniile de competență. Totodată, a fost discutată și propunerea înaintată de către JICA privind eventualul curs de instruire în cadrul asistenței tehnice ”Prevenirea și controlul infecțiilor asociate asistenței medicale – COVID 19”, propunere ce a fost salutată de către reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor,  reprezentantul Oficiului JICA a încurajat aplicarea și participarea la cursurile de instruire organizate de către JICA întru consolidarea capacităților instituțiilor de învățământ și formare profesională specializate în domeniul ingineriei electronice și auto.

Urmare atelierului on-line de lucru, instituțiile responsabile vor completa formularul de aplicare privind propunerile de proiecte în cauză conform comentariilor adiționale. Aplicația oficială a Guvernului Republicii Moldova privind propunerile de proiecte va fi înaintată spre finanțare în cadrul Cooperării Tehnice pentru anul fiscal nipon 2021 până la sfârșitul lunii septembrie, anul curent.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus