Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.08.2020

Guvernul va aloca 65,4 milioane lei pentru implementarea Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar

Guvernul va aloca 65,4 milioane lei pentru implementarea Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar

Guvernul a aprobat în cadrul ședinței de astăzi repartizearea din alocațiile aprobate în  Bugetul de stat pentru anul 2020, mijloace financiare în sumă de 65,4913 milioane lei, inclusiv transferuri cu destinație specială – 64,525,8 milioane lei și alte transferuri cu destinație generală – 965,5 mii lei, în scopul acoperirii parțiale a cheltuielilor pentru implementarea prevederilor Legii nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Potrivit Vicepremierului Serghei Pușcuța, aceste măsuri sunt necesare în special în contextul reînceperii noului an școlar, pentru care va fi necesară asigurarea condițiilor de studii și de muncă pentru copii și pedagogi în condiții de pandemie – cheltuieli neprevăzute în bugetul anului curent.

Astfel, proiectul Hotărârii Guvernului prevede derogarea de la regula generală care permite suplimentarea bugetelor instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal cu alocații în volume concrete, estimate reieșind din necesarul de cheltuieli la nivel de fiecare instituție.

De asemenea, documentul prevede oferirea dreptului autorităților publice locale de a redirecționa economiile formate din mijloacele financiare neutilizate din contul unor măsuri educaționale, dat fiind regimul special de activitate în anul curent, în scopul acoperirii cheltuielilor de personal în instituțiile respective.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, Serghei Pușcuța a recomandat autorităților publice locale să atragă o atenție deosebită necesității asigurării cheltuielilor de personal și întreprinderera măsurilor de identificare și redistribuire a rezervelor interne pentru achitarea salariilor angajaților în anul curent.

Ministerul Finanțelor va monitoriza și în continuare situația privind plata salariilor în autoritățile publice locale, pentru a interveni în caz de necesitate, cu propuneri de depășire a situațiilor create.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus