Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-08-11/ale-ii-locali-au-aprobat-incetarea-raporturilor-de-serviciu-cu-eful-i-m-regia-autosalubritate-64107.html
Data: Aug 11, 2020 (22:06)

Aleșii locali au aprobat încetarea raporturilor de serviciu cu șeful Î.M. Regia „Autosalubritate”

Consiliului municipal Chișinău, convocat astăzi în ședință, a aprobat încetarea raporturilor de serviciu cu șeful Î.M. Regia „Autosalubritate”, Eugeniu Axentiev.  Deși semnarea contractului individual de muncă, pentru cazul respectiv este prerogativa primarului general, executivul a insistat să fie adoptată și o decizie a CMC, conform prevederilor Legii nr. 246/2017 „Cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală”, care stabilește că decizia privind numirea/demiterea din funcție a conducătorului întreprinderii este luată de către fondator.

Proiectul de decizie „Cu privire la examinarea posibilității încetării raportului de serviciu cu șeful Î.M. Regia „Autosalubritate” a fost perfectat de Direcția managementul resurselor umane în comun cu Direcția asistență juridică, ca urmare a constatărilor Grupului de lucru format de municipalitate, pentru examinarea măsurilor întreprinse de administrația Regiei, pentru localizarea incendiului produs la finele lunii iulie, a.c., la poligonul municipal de deșeuri de la Țânțăreni.

Primarul general, Ion Ceban, prezent la ședința Consiliului, a declarat că Grupul de lucru a constatat neglijență și neprofesionalism din partea lui Eugeniu Axentiev, care a condus la cheltuieli suplimentare din partea APL Chișinău pentru stingerea incendiului. Astfel, pe durata desfășurării anchetei de serviciu, raporturile de serviciu cu responsabilul de la Î.M. „Autosalubritate” au fost suspendate. Totodată, edilul capitalei a menționat că organele de anchetă urmează să elucideze situația și să stabilească cine se face vinovat pe cazul enunțat.

Conform deciziei CMC adoptate, în perioada următoare, municipalitatea urmează să anunțe concurs pentru funcția de director al Î.M. Regia „Autosalubritate” și să numească un șef interimar, cu experiență în domeniu.