Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-08-10/ministerul-agriculturii-a-lansat-un-nou-concurs-de-selectare-a-proiectelor-finantzate-din-fondul-nat-64099.html
Data: Aug 10, 2020 (23:16)

Ministerul Agriculturii a lansat un nou concurs de selectare a proiectelor finanţate din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională în perioada anilor 2021 - 2023

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a lansat un nou concurs pentru proiecte de dezvoltare regională, ce vor fi finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), în perioada 2021-2023. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Secretarul de Stat responsabil de politicile în domeniul dezvoltării regionale și rurale, Dorin Andros, a vorbit despre condițiile de eligibilitate, domeniile de finanțare și perioada depunerii dosarelor.

„Eligibili pentru finanțare sunt autoritățile publice locale de nivelul I și II, instituțiile naționale de drept public și privat (ministerele, agențiile, organizațiile non-guvernamentale). Concursul are scopul de a stimula inițiativele ce contribuie la implementarea politicii de dezvoltare regională și este orientat pentru realizarea a trei priorități: competitivitate economică; dezvoltare urbană și infrastructură regională. Valoarea minimă a proiectelor eligibile este de 5 milioane de lei, iar valoarea maximă până la 50 mln de lei. Bugetul total estimat pentru realizarea proiectelor constituie circa 660 mln de lei. Concursul se desfășoară în perioada 10 august 2020 – 1 martie 2021.  Beneficiarii eligibili pot depune notele conceptuale de proiecte în termen de 45 de zile calendaristice din data lansării oficiale a concursului, iar cererile complete de finanțare vor fi depuse în termen de 120 de zile calendaristice de la data publicării oficiale a listelor Notelor Conceptuale selectate de către comisiile create pe lângă Agențiile de Dezvoltare Regională”, a menționat Secretarul de Stat, Dorin Andros, în conferința de presă.

Potrivit oficialului un aspect nou al concursului este organizarea acestuia în două apeluri: în cadrul apelului competitiv vor fi selectate proiectele în baza criteriilor generale de eligibilitate și a unui punctaj maxim, iar în cadrul apelului pe listă vor fi selectate proiectele prioritare de dezvoltare regională, ce vor contribui la  dezvoltarea social-economică a regiunilor.

Totodată, în perioada următoare MADRM împreună cu Agențiile de Dezvoltare Regională, vor desfășura o campanie de informare cu referire la modul de aplicare la concurs, condițiile de eligibilitate, perioada de depunere a notelor conceptuale, etc.

În baza deciziei Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale,  din 10 august 2020,  Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dă startul unui nou Concurs pentru aplicarea proiectelor și programelor de dezvoltare regională, pentru a fi finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Acest concurs este al IV-lea la număr.