Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-07-31/pe-durata-pandemiei-in-zal-expobusinesschi-inau-a-crescut-numarul-locurilor-de-munca-cu-11-64049.html
Data: Jul 31, 2020 (23:03)

Pe durata pandemiei, în ZAL „Expo-Business-Chișinău” a crescut numărul locurilor de muncă cu 11%

Ministrul Sergiu Railean a întreprins o vizită de lucru la Zona Antreprenoriatului Liber „Expo-Business-Chișinău”, în cadrul căreia a inspectat unitățile de producere ale ZAL, a discutat cu conducerea și angajații despre indicatorii de rezultat, cifra de afaceri și obiectivele stabilite pentru a doua jumătate a anului curent.

Administratorul principal al ZAL „Expo-Business-Chișinău”, Veaceslav Nedelea, a raportat despre activitatea ZAL în primul semestru, provocările și impactul crizei pandemice de COVID-19 asupra activității zonei.

 „Aceste rezultate au fost obținute cu eforturi semnificative și implicare activă, mai ales în situația de criză prin care trecem. ZAL „Expo-Business-Chișinău” este un exemplu bun, care reflectă rezultatul politicilor investiționale promovate de Guvernul Republicii Moldova în scopul atragerii investițiilor. În acest context, felicit conducerea și angajații zonei cu ocazia aniversării a 24 de ani de activitate, cu performanțe remarcabile atinse în domeniul afacerilor și investițiilor”, a menționat ministrul Railean.

Totodată, Sergiu Railean a acordat diploma de onoare ZAL „Expo-Business-Chișinău” pentru rezultatele și performanțele obținute în decursul anilor de activitate. Ministrul i-a înmânat o diplomă de onoare lui Veaceslav Nedelea pentru succese emerite în calitate de administrator al ZAL.

Referitor la activitatea ZAL în perioada crizei pandemice, administratorul Veaceslav Nedelea a menționat că în acest interval și-au stopat parțial activitatea câțiva rezidenți precum, Eurograss Garant, Adi Stil, Fujikura Automotive și Î.M. Lion Gri.

„Producția industrială a mărfurilor livrate la export a înregistrat o scădere de 19% în perioada pandemiei. În prezent, rezidenții ZAL își desfășoară activitatea în regim normal, mai mult a fost înregistrată o crește a locurilor de muncă cu 11%”, a precizat Veaceslav Nedelea.

În cadrul zonei sunt înregistrați 52 de rezidenți din 11 țări, domeniul de activitate fiind producția industrială a mărfurilor de export, a materialelor de construcție , a vinurilor, divinurilor şi operaţiunile de sortare, marcare, ambalare. Cei mai mari rezidenți ai ZAL-ului sunt Fujikura Automotive MLD, Lion-Gri, Djofra-M, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.