Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.07.2020

Guvernul a prelungit termenul de aplicare a mecanismului de subveționare a întreprinderilor și organizațiilor necomerciale

Guvernul a prelungit termenul de aplicare a mecanismului de subveționare a întreprinderilor și organizațiilor necomerciale

Termenul de aplicare a mecanismului de subveționare a întreprinderilor și organizațiilor necomerciale, care au instituit șomaj tehnic și/sau staționare conform prevederilor Codului muncii, a fost prelungit până la 31 august 2020. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

Potrivit Vicepremierului Serghei Pușcuța, această măsură a fost luată pentru atenuarea efectelor negative generate de situația epidimiologică asupra economiei ca urmare a prelungirii stării de urgență în sănătate publică pe teritoriul Republicii Moldova până la 31 august curent.

Proiectul de Hotărâre nu implică alocarea resurselor financiare suplimentare, iar implementarea acestuia se încadrează în cuantumul resurselor prevăzute în bugetul de stat, în acest sens.

Până în prezent au fost acordate subvenții pentru salarii/indemnizații aferente șomajului tehnic sau staționare, în cuantum de peste 31,5 milioane lei pentru 301 agenți economici.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, anterior, mecanismul de subvenționare a fost prelungit cu o lună, până la 31 iulie 2020.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus