Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-07-31/guvernul-a-aprobat-planului-de-admitere-la-programele-de-postdoctorat-cu-finan-are-bugetara-pentru-a-64053.html
Data: Jul 31, 2020 (21:46)

Guvernul a aprobat Planului de admitere la programele de postdoctorat cu finanțare bugetară pentru anul 2021

Guvernul a aprobat astăzi, 31 iulie, Planul de admitere la programele de postdoctorat  cu finanțare bugetară pentru anul 2021. Planul de admitere la programele de postdoctorat pentru anul 2021 corespunde priorităților strategice stabilite în Programul național în domeniile cercetării și inovării pentru anii 2020-2023.

Astfel, în total, pentru anul 2021 au fost aprobate 23 locuri cu finanțare de la bugetul de stat: sănătate – 4; agricultură durabilă, securitate alimentară și siguranța alimentelor – 5; provocări societale – 13; competitivitate economică și tehnologii inovative – 1.

Programele de postdoctorat au ca obiectiv principal oferirea de oportunități cercetătorilor în evoluția profesională, precum și în realizarea de cercetări științifice fundamentale și aplicative avansate. Aprobarea planului de admitere la programele de postdoctorat va contribui la formarea cadrelor științifice de calificare superioară, întru asigurarea necesităților pieței muncii și a mediului de cercetare.

Menționăm că pregătirea avansată a cadrelor științifice prin postdoctorat reprezintă o prioritate a politicilor în domeniile cercetării și inovării, care se regăsește și în planurile de dezvoltare a organizațiilor din domeniile cercetării și inovării.