Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-07-31/a-fost-aprobata-ini-ierea-negocierilor-prinvid-acordul-de-imprumut-din-partea-federa-iei-ruse-64051.html
Data: Jul 31, 2020 (23:39)

A fost aprobată inițierea negocierilor prinvid Acordul de împrumut din partea Federației Ruse

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse privind acordarea Guvernului Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat.

Potrivit Vicepremierului Serghei Pușcuța, desemnat conducător al degelației oficiale de negociatori, mijloacele financiare debursate vor fi utilizate pentru finanțarea necesităților bugetare ale Republicii Moldova. În Legea bugetului de stat pentru anul 2020 suma împrumutului de 200 milioane euro este prevăzută ca sursă de finanțare a deficitului bugetar.

Precizăm că, la data de 23 iunie 2020, Ministerul Finanțelor al Federației Ruse a confirmat disponibilitatea de a relua consultările bilaterale pentru oferirea unui împrumut financiar de stat Guvernului Republicii Moldova, în sumă de 200 milioane euro.