Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.07.2020

Oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova, prezentate în cadrul „Business Bridges Spain-Moldova”

Oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova, prezentate în cadrul „Business Bridges Spain-Moldova”

Oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova din domeniul tehnologiilor informaționale și telecomunicațiilor, construcțiilor, din sectorul energetic, industriei ușoare, infrastructurii drumurilor, turismului etc – au fost prezentate astăzi în cadrul evenimentului „Business Bridges Spain-Moldova”. La eveniment au participat reprezentanții Ministerul Economiei și Infrastructurii, Agenției de Investiții, Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Spaniei, Confederației salariaților spanioli și Camerei de Comerț din Spania.

Potrivit Iulianei Drăgălin, Secretar de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, relațiile bilaterale dintre Moldova și Spania au înregistrat o tendință pozitivă în ultima perioadă, astfel volumul comerțului exterior, în perioada ianuarie-aprilie 2020, a înregistrat suma de 45.435 mln dolari SUA, în creștere cu peste 12% în comparație cu aceeași perioadă a anului 2019. De asemenea, volumul comerțului exterior, în anul 2019 a înregistrat suma de 119.154 mln dolari SUA, cu 17,47% mai mult în comparație cu anul 2018.

„Apreciem prezența investitorilor spanioli pe piața din Republica Moldova și investițiile acestora în capitalul social. Încurajăm antreprenorii să profite de oportunitățile oferite de Zonele Economice Libere, Parcurile Industriale, Parcul IT, să exploreze și alte sectoare strategice precum turismul, agricultura, transportul etc”, a declarat Iuliana Drăgălin.

În contextul situației economice mondiale, ca urmare a impactului crizei pandemice, părțile au convenit să organizeze forumuri de afaceri virtuale și evenimente tematice pentru a-și consolida relațiile comercial-economice și a veni în ajutorul antreprenorilor din ambele state.

La moment, în Republica Moldova activează 62 întreprinderi cu capital spaniol, investițiile în capitalul social însumând circa 341.180 mln lei.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, după valoarea volumului schimburilor comerciale, în perioada ianuarie-aprilie 2020, Spania se situează pe locul 12 printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova la nivel mondial, cu o pondere de 1,84% în comerțul total.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus