Trimite e-mail | Printeaza
IT
16.07.2020

Cadrul legislativ în domeniul informaticii a fost actualizat

Cadrul legislativ în domeniul informaticii a fost actualizat

Legislativul, în ședința plenară de astăzi, a aprobat, în două lecturi, proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la informatică și Legii cu privire la informatizare și la resursele informaționale de stat.

Modificările la Legea cu privire la informatizare și resursele informaționale de stat vizează, în principal, stabilirea clară a atribuțiilor autorităților cu competențe în domeniul elaborării, promovării și implementării politicii de stat în domeniul informaticii, tehnologiei informației și resurselor informaționale de stat.

De asemenea, proiectul prevede instituirea normei privind asigurarea securității cibernetice a sistemelor și resurselor informaționale de stat în conformitate cu cerințele stabilite de Guvern.

Proiectul ajusetază prevederile Legii cu privire la informatizare și resursele informaționale de stat la normele Legii privind semnătura electronică și documentul electronic.

De asemenea, în scopul de a conferi un plus de flexibilitate prevederilor legale în contextul unor eventuale reorganizări ale administrației publice, au fost excluse prevederile ce menționează expres atribuțiile acesteia în domeniul informaticii.

Modificarea Legii cu privire la informatică a fost efectuată prin prisma actualizării atribuțiilor Ministerului economiei și infrastructurii și ale Agenției naționale pentru reglementare în comunicații electronice și tehnologia informației.

De asemenea, proiectul de lege prevede abrogarea capitolului care se referă la documentul electronic ca fiind depășit, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus