Trimite e-mail | Printeaza
Social
07.07.2020

Platforma tender.health are o nouă funcționalitate care permite vizualizarea și analiza datelor despre donațiile oferite pentru combaterea COVID-19

Platforma tender.health are o nouă funcționalitate care permite vizualizarea și analiza datelor despre donațiile oferite pentru combaterea COVID-19

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, încă un pas în transparența informațiilor despre distribuirea resurselor în lupta cu noul coronavirus. Este vorba de noua funcționalitate a platformei tender.health, care permite vizualizarea și analiza datelor despre donațiile externe si interne ale partenerilor Republicii Moldova, donate pentru consolidarea capacităților instituțiilor medico-sanitare publice, implicate în tratamentul COVID-19.

Noua funcționalitate permite vizualizarea donațiile oferite, dar și unde, și în ce mărime au fost distribuite acestea.

Lansată la data de 8 mai curent, platforma deschisă Tender.health permite analiza datelor privind achizițiile publice în domeniul sănătății pentru combaterea COVID-19, în Republica Moldova.

Datele despre contracte și facturi sunt prezentate în format de tabele și grafice clare, cu funcții de filtrare pentru analiză și monitorizare. Analiza datelor din contracte și facturi permite evaluarea și îmbunătățirea eficienței planificării și utilizării banilor publici.

Vizualizarea datelor despre donații pentru combaterea COVID-19 a apărut datorită inițiativei Coaliției organizațiilor societății civile pentru respectarea principiilor de transparență și eficiență în utilizarea banilor publici, susținerii Biroului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Republica Moldova în cooperare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.

Platforma poate fi accesată aici

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus