Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.07.2020

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a examinat și aprobat planul de dezvoltare al titularului de licență „Vestmoldtransgaz” pentru anii 2020-2029

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a examinat și aprobat planul de dezvoltare al titularului de licență „Vestmoldtransgaz” pentru anii 2020-2029

Astăzi, 7 iulie 2020, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a desfășurat o ședință de lucru în regim online.

În cadrul ședinței a fost examinat și aprobat planul de dezvoltare al titularului de licență SRL „Vestmoldtransgaz” pentru anii 2020-2029. La fel, a fost examinat și aprobat planul de investiții al acestei întreprinderi pentru anul 2020 în valoare de 1166998,1 mii lei.

În urma examinării rapoartelor privind realizarea planurilor de investiții pentru anul 2019, Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat în scopuri tarifare investițiile realizate în anul respectiv de către 15 agenți economici care activează în sectorul gazelor naturale.

Totodată, conform rezultatelor sesiunii de verificare a cunoştinţelor candidaţilor pentru obţinerea autorizaţiei de electrician autorizat și pentru obţinerea autorizaţiei cu privire la laboratorul electrotehnic în cadrul Comisiei de examinare ANRE, au fost aprobate autorizațiile de electrician autorizat și autorizațiile cu privire la laboratorul electrotehnic.

De asemenea, au fost aprobate un șir de hotărâri cu privire la eliberarea și reperfectarea licențelor pentru titularii care își desfășoară activitatea pe piața energiei electrice și a gazelor naturale, pentru producerea și furnizarea energiei electrice, pentru comercializarea cu amănuntul a gazului lichefiat la stațiile de alimentare. În mod special, menționăm eliberarea licenței pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile SRL „Fly Ren Energy Group”, care este al doilea producător în lista titularilor de licenţă în sectorul energiei regenerabile.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus