Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.07.2020

Ion Chicu a discutat cu Igor Pokanevych, Șeful Oficiului regional al OMS, și Simon Springett, Coordonator rezident ONU

Ion Chicu a discutat cu Igor Pokanevych, Șeful Oficiului regional al OMS, și Simon Springett, Coordonator rezident ONU

Prim-ministrul Chicu a discutat cu Igor Pokanevych, Șeful Oficiului regional al OMS, și Simon Springett, Coordonator rezident ONU în Republica Moldova. În centrul discuției a fost evoluția situației epidemiologice în Republica Moldova și în regiune și eficiența măsurilor de prevenire a răspândirii infecției.

Evoluția pandemiei COVID-19 la nivel global îngrijorează specialiștii și demonstrează că sunt necesare măsuri publice educative. Răspândirea infecției e determinată de comportamentul public imprudent al oamenilor și pentru a preveni transmiterea bolii e necesar ca la nivel de societate să fie adoptate normele recomandate de specialiștii epidemiologi.

Șeful Oficiului OMS a remarcat scăderea numărului de cazuri confirmate de infecție și diminuarea ratei de contagiozitate.

Igor Pokanevych și Simon Springett au apreciat drept eficientă activitatea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în combaterea crizei pandemice, și au anunțat despre disponibilitatea de a susține în continuare sistemul de sănătate al RM. A fost menționată competența medicilor moldoveni și modul în care își fac munca.

Ion Chicu a mulțumit Organizației Mondiale a Sănătății și Organizației Națiunilor Unite pentru suportul oferit RM în procesul de gestionare a situației epidemiologice, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus