Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-06-24/lucrarile-de-construc-ie-a-drumului-bal-ifale-tisculeni-cu-o-lungime-de-547-km-se-estimeaza-la-505-m-63853.html
Data: Jun 24, 2020 (19:46)

Lucrările de construcție a drumului Bălți-Fălești-Sculeni, cu o lungime de 54,7 km, se estimează la 50,5 mln euro și se vor finaliza până la sfârșitul anului 2020

Ion Chicu a inspecat executarea lucrărilor de construcție a drumului Bălți-Fălești-Sculeni. Lungimea drumului este de 54,7 km. Costul lucrărilor estimează 50,5 milioane euro.
 
Premierul a fost informat că la moment sunt realizate peste 60% din lucrări. Reparația drumului trebuie să fie încheiată până la sfârșitul anului 2020.
 
Antreprenorul general este o companie italiană care, pentru executarea lucrărilor, a importat mai multe echipamente, inclusiv 2 uzine de beton asfaltic. În funcție de sectorul de drum, se execută lucrări de construcție a canalelor de scurgeri, se montează bordurele, se amenajează intrările în curțile gospodarilor și se așterne asfalt.
 
Pe drumul Chișinău-Ungheni-Sculeni, prim-ministrul a verificat mersul lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a localității Bahmut, raionul Călărași. Drumul nou va avea o lungime de 5,9 km. În executarea lucrărilor sunt antrenați 60 de oameni și 18 unități de tehnică. Antreprenorul general este din Republica Moldova, lucrările de contrucție a sectorului de drum urmează a fi finalizate în luna mai 2021. Costul lucrărilor este de 5,3 milioane  euro. Suma a fost oferită în calitate de grant de către Comisia Europeană, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
„Calitatea lucrărilor este prioritară. Totodată, vom insista și pe termenii de executare a lucrărilor. E bine că se lucreaza intens – angajați mai mulți oameni, investiți în echipamente. În anii urmatori drumurile vor fi în centrul atenției investiționale a Guvernului” a menționat Ion Chicu.