Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-06-24/guvernul-a-aprobat-instituirea-portalului-guvernamental-al-antreprenorului-i-regulamentul-de-adminis-63864.html
Data: Jun 24, 2020 (21:50)

Guvernul a aprobat instituirea Portalului guvernamental al antreprenorului și Regulamentul de administrare al acestuia.

Portalul va cuprinde mai multe resurse și tehnologii informaționale, mijloace tehnice de programe și metodologii, aflate în interconexiune. A fost creat cu scopul de a oferi întreprinzătorilor accesul simplu către informațiile oficiale de interes public şi cele despre companii, disponibile în cadrul registrelor şi sistemelor informaționale ale furnizorilor de date.

A fost decisă instituirea unui Portal guvernamental al cetățeanului. Portalul va oferi utilizatorilor accesul către informațiile oficiale de interes public şi despre sine, disponibile în cadrul registrelor şi sistemelor informaționale ale furnizorilor de date.

Costul estimativ pentru asigurarea funcționalității celor 2 Portaluri guvernamentale, în primul an, este de cca 1,5 milioane lei fiecare, cu finanțare din bugetul de stat. Anual, vor fi alocate câte 500 mii lei pentru administrarea fiecărui portal. Agenția de Guvernare Electronică va administra portalurile, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.