Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.06.2020

Consiliul municipal a aprobat contractarea unui credit în valoare de 130 milioane de lei pentru continuarea asamblării troleibuzelor

Consiliul municipal a aprobat contractarea unui credit în valoare de 130 milioane de lei pentru continuarea asamblării troleibuzelor

Consiliul municipal Chișinău a aprobat marți contractarea de către Primărie a unui credit în valoare de 130 milioane de lei, pentru continuarea proiectului de asamblare a troleibuzelor în capitală. 

Astfel, în baza creditului aprobat, în anul curent se prevede asamblarea a 35 de troleibuze, inclusiv 30 de unități clasice și 5 articulate.

Costul total al troleibuzelor ce urmează a fi  asamblate în anul 2020 constituie 131,5 milioane de lei, având în vedere următoarele calcule: costul 1 troleibuz clasic - 165 mii Euro, costul unui troleibuz articulat - 315 mii Euro.

Drept sursă de finanțare pentru viitoarea achiziție vor servi resursele creditare ce urmează a fi contractate de la BC „Moldova Agroindbank" S.A. și alocațiile prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2020 în acest scop. Termenul de implementare a proiectului este: iunie - decembrie 2020.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei municipiului Chişinău, suma creditului ce urmează a fi contractat de la banca comercială este de 130 milioane de lei, cu o rată a dobânzii de 6,9% și un comision de creditare de 0,5%. Termenul de rambursare a creditului este prevăzut pentru 7 ani, iar perioada de grație reprezintă 12 luni.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus