Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.06.2020

Cheltuielile şi termenii de execuție a lucrărilor de reparaţie a străzilor din capitală vor fi făcute publice

Cheltuielile şi termenii de execuție a lucrărilor de reparaţie a străzilor din capitală vor fi făcute publice

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat ca informația privind intervenția pe străzile din municipiul Chișinău: reprații capitale sau curente pe drumuri magistrale, pe străzi principale și secundare, pe trotuare etc., să fie făcută  publică. Inițiativa primarului vine în scopul responsabilizării factorilor de decizie, a agenților economici care execută lucrările de reparație, a proiectanților, a beneficiarilor etc., că activitățile planificate sunt îndeplinite calitativ, în termenele stabilite și cu utilizarea eficientă a surselor financiare bugetate în acest scop.

Subiectul transparenței în utilizarea banilor publici pentru reabilitarea infrastructurii drumurilor a fost abordat marți, în cadrul ședinței operative săptămânale.

Astfel, un grup de lucru format din reprezentanți ai serviciilor municipale de profil și experți în domeniu, va verifica executarea lucrărilor pe teren, calitatea acestora, precum și a materialelor folosite pe șantiere și costul acestora.

Edilul capitalei a cerut responsabililor municipali ca lucrările pe fiecare sector de drum să fie realizate, cu respectarea standadelor, iar pentru acestea să fie stabilite termene de garanţie.

„Noi avem bani planificați pentru aceste lucrări. Poate nu atât cât ar fi necesar, dar sunt sute de milioane de lei pentru drumurile din Chișinău. Haideți să utilizăm corect acești bani. Apropo de reparațiile pe străzile din centrul capitalei: A. Șciusev,  M. Koălniceanu sau trotuarul de pe bd. Moscova. Ai impresia că acolo se face reparație de zeci de ani. Dacă avem obligațiuni contractuale, atunci să fie respectate. Dacă nu pot, desfaceți contractele", a subliniat edilul.

Totodată, Ion Ceban a solicitat responsabilitate din partea pretorilor de sector pentru toate proiectele în desfășurare sau intervențiile din sectoare, avertizând că funcționarii care nu vor monitoriza şi interveni pe sectorul gestionat, vor fi demişi.

E de menționat că informația operativă despre intervențiile pentru lichidarea situațiilor de avariere pe carosabil, marcaj, precum și lucrările curente și cele planificate de reparație a străzilor/trotuarelor din capitală, vor fi publicate pe harta interactivă (ArcGIS), recent lansată de Primăria Chișinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus