Trimite e-mail | Printeaza
Social
03.06.2020

Adeverința medicală nu va mai fi necesară pentru restabilirea permisului de conducere

În caz de pierdere, furt sau distrugere, precum și în cazul schimbării numelui titularului permisului de conducere emis de autoritatea competentă din Republica Moldova, pentru restabilirea și preschimbarea permisului de conducere, nu se va mai solicită suplimentar adeverința medicală (Formularul nr.083/e) a conducătorului de vehicul şi a candidatului pentru obținerea permisului de conducere.

În acest sens, astăzi, 3 iunie, Guvernul a aprobat modificarea Regulamentului cu privire la permisul de conducere, organizarea și desfășurarea examenului pentru obținerea permisului de conducere și condițiile de admitere la traficul rutier.

Scopul acestui proiect este îmbunătățirea accesibilității populației la serviciile publice de certificare a conducerii de vehicul prin simplificarea procesului și eficientizare a timpului de restabilire a permisului în caz de pierdere a acestuia.

Excluderea prezentării adeverinței medicale, care certifică starea de sănătate, calitățile fizice și aptitudinile necesare unui conducător de autovehicul, pentru restabilirea permisului de conducere, nu va avea impacat negativ asupra siguraței rutiere. În permisul de conducere se vor indica datele din permisul eliberat anterior.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, în rezultatul efectuării de către Agenția de Guvernare Electronică a exercițiului de reinginerie a serviciului de obținere a permisului de conducere, realizat în cadrul implementării proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, sunt recomandate mai multe măsuri de simplificare a obținerii permisului de conducere, inclusiv ce țin de examenul medical al candidaților și conducătorilor de vehicul. MSMPS va veni cu propuneri de modificări suplimentare la cadrul normativ privind examenetele medicale în vederea modernizării serviciilor de obținere a permisului de conducere.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus