Trimite e-mail | Printeaza
Social
21.05.2020

Deputații au votat proiectul de lege pentru simplificarea condițiilor de accesare a locuințelor în cadrul Programului ”Prima casă”

Deputații au votat proiectul de lege pentru simplificarea condițiilor de accesare a locuințelor în cadrul Programului ”Prima casă”

Parlamentul a adoptat, în ședința plenară de astăzi, în ambele lecturi, proiectul pentru modificarea Legii privind unele măsuri în vederea implementării Programului de stat „Prima casă”. Acesta prevede simplificarea condițiilor de eligibilitate prin reducerea cotei de participație proprie și extinderea categoriilor de beneficiari.

În special, este micșorată cota participației proprii inițiale în Program de la 10% la 5% din prețul de procurare a locuinței. Totodată, este majorată vârsta solicitanților care pot accesa Programul - de la 45 la 50 de ani.

Devin eligibile și persoanele fizice care dețineau în proprietate un imobil, dar al cărui spațiu locuibil depășea 9 m2 per persoană.

De asemenea, proiectul de lege prevede includerea în categoriile beneficiarilor de compensații și a persoanelor care au accesat un credit ipotecar până la lansarea Programului – martie 2018, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus