Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.05.2020

Prim-ministrul Ion Chicu a condus ședința Guvernului. Pe agenda ședinței au fost 21 de proiecte

Prim-ministrul Ion Chicu a condus ședința Guvernului. Pe agenda ședinței au fost 21 de proiecte

MEI a prezentat spre aprobare Programul de reparație a drumurilor publice naționale și Programul de reparație și întreținere periodică a drumurilor publice naționale, locale, comunale și a străzilor. Proiectul prevede alocarea în cadrul primului Program a 250 milioane lei pentru reparația a 86,3 km de drumuri publice naționale. Pentru activitățile din cel de-al doilea Program s-a decis alocarea a 1,125 miliarde lei.

Ministrul Railean a prezentat spre aprobare proiectul Programului național de siguranță a zborurilor. Proiectul e menit să transpună standardele și practicile recomandate de Convenția despre Aviația civilă internațională. Programul național de siguranță a zborurilor reprezintă un sistem de reglementări destinat să gestioneze siguranța în Aviația civilă în RM.

Viceprim-ministrul Pușcuța a prezentat proiectul despre inițierea negocierilor și aprobarea semnării Înțelegerii între Guvernul RM și Guvernul Republicii Federale Germania privind cooperarea tehnică. Proiectul presupune asistență tehnică nerambursabilă în valoare de 8,6 milioane euro, care va fi destinată modernizarii serviciilor publice locale (4,6 milioane euro), combaterea și prevenirea corupției (2,8 milioane euro), consilierea Guvernului RM în domeniul politicilor economice (0,7 milioane euro) și prevede fonduri pentru studii și formarea specialiștilor (0,5 milioane euro).

Ministrul Dumbrăveanu a prezentat proiectul prin care Guvernul ia act de crearea Instituției medico-sanitare publice „Centrul COVID-19 Chișinău”. Centrul a fost creat prin Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a RM nr. 10 din 31 Martie 2020. Misiunea Centrului este depistarea cazurilor de infecție cu COVID-19 și plasarea ulterioară a pacienților infectați în instituțiile medicale desemnate de MSMPS.

Guvernul a decis transmiterea construcției situate în mun. Chișinău, str. Nicolae Iorga, 25 în gestiunea economică a Oficiului Avocatului Poporului.

Cabinetul a aprobat un șir de numiri și demisii, printre care a fost numirea Valentinei Buliga în calitate de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus