Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.05.2020

Moldova intenționează să ratifice Contractul cu BEI pentru realizarea proiectului ”Deșeuri solide în Moldova”

Moldova intenționează să ratifice Contractul cu BEI pentru realizarea proiectului ”Deșeuri solide în Moldova”

Moldova intenționează să ratifice Contractul de finanțare cu Banca Europeană de Investiții (BEI) privind implementarea Proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul, iar Comisia politică externă și integrare europeană și Comisia mediu și dezvoltare regională - corapoarte la proiectul de ratificare a Contractului. Acesta urmează a fi examinat în ședința plenară a Parlamentului.

Potrivit documentului, Republica Moldova urmează să acceseze prima tranșă din împrumutul oferit de BEI în sumă de 25 mln de euro.

Mijloacele sunt prevăzute pentru construcția de noi depozite regionale, stații de sortare a deșeurilor, de transfer, de digestie anaerobă, de compostare, de testare mecanică-biologică și de recuperare a biogazului, echipamente de tehnică specializată, închiderea și recultivarea gunoiștilor și readucerea terenurilor în circuitul economic.

Valoarea totală a Proiectului ”Deșeuri solide în Republica Moldova” este estimat la circa 200 mln de euro, dintre care 100 mln de euro urmează să fie acordate prin împrumut de către BEI prin mai multe contracte de finanțare, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus