Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
20.05.2020

Cu suportul AID, în Moldova va fi implementat Proiectul „Răspuns de Urgență la COVID-19” în valoare de aproape 53 de milioane de euro

Cu suportul AID, în Moldova va fi implementat Proiectul „Răspuns de Urgență la COVID-19” în valoare de aproape 53 de milioane de euro

Cu suportul Agenției Internaționale pentru Dezvoltare (AID), în Republica Moldova va fi implementat Proiectul ”Răspuns de Urgență la COVID-19”, în valoare de aproape 53 de milioane de euro.

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, raportul la proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind implementarea Proiectului ”Răspuns de Urgență la COVID-19”, semnat la 28 aprilie 2020.

Obiectivele Proiectului vizează prevenirea, detectarea și răspunsul la amenințarea reprezentată de pandemia de COVID-19 în țara noastră.

Prima parte a Proiectului, în valoare de 52,3 milioane de euro, constă în asigurarea sprijinului imediat pentru a preveni declanșarea COVID-19 sau pentru a limita transmiterea locală prin aplicarea strategiilor de carantină. Măsurile incluse țin de îmbunătățirea confirmării cazurilor, consolidarea sistemului de sănătate pentru a asigura îngrijirea pacienților cu COVID-19 în faza critică și a minimaliza riscul de infectare a pacienților și lucrătorilor medicali, acordarea sprijinului social și financiar gospodăriilor, sensibilizarea factorilor de decizie și a publicului, etc.

Partea a doua include managementul, monitorizarea și evaluarea implementării, în valoare de 0,6 milioane de euro, constă în desfășurarea activităților de management a Proiectului.

Proiectul va fi implementat timp de doi ani. Acesta conține condiții standarde prevăzute pentru creditele oferite de AID, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus