Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.05.2020

Ministrul Sergiu Railean: „Ne propunem să deschidem în fiecare raion un Parc Industrial sau o Zonă Economică Liberă”

Ministrul Sergiu Railean: „Ne propunem să deschidem în fiecare raion un Parc Industrial sau o Zonă Economică Liberă”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a participat la ședința comună cu președinții de raioane, prezidată de Prim-ministrul Ion Chicu. În cadrul dialogului cu Autoritățile Publice Locale au fost abordate subiecte ce vizează starea epidemiologică din țară, precum și situația din sectorul bugetar, economic, educațional și agricol.

Totodată, a fost discutată evoluția proceselor economice din țară și regiune. În acest context, ministrul Sergiu Railean a vorbit despre oportunitățile investiționale în cadrul a 16 platforme industriale multifuncționale, care urmează a fi lansate.

„Ne propunem să deschidem în fiecare raion câte o platformă industrială – Parc Industrial sau Zonă Economică Liberă. Aceasta ar dezvolta economiile locale și ar genera noi locuri de muncă. Acum suntem la etapa de identificare a locațiilor pentru construcția acestor platforme industriale multifuncționale.O astfel de platformă include terenul și ansamblul de construcții special amenajate cu rețele de telecomunicații, sisteme de alimentare cu energie electrică, rețele de alimentare cu gaze, rețele de alimentare cu apă și canalizare, căi de transport, condiții administrative și juridice, hale de producție, infrastructură socială”, a menționat Sergiu Railean.

De asemenea, a fost analizată situația proiectelor de infrastructură rutieră, mai exact, Programul „Drumuri 2020”, care la moment este în proces de finalizare. Programul prevede reparația a 500 km de drumuri locale, comunale și străzi, în valoare de circa 1 miliard de lei, alocați din bugetul de stat. La elaborarea programului, cu propuneri au participat peste 800 de primării.

Pentru anul curent, suma alocațiilor pentru întreținerea și reparația drumurilor a fost majorată cu 200 milioane de lei. În total, în 2020, consiliile raionale și primăriile vor primi alocații de peste 1 miliard de lei, din bugetul de stat pentru infrastructura rutieră, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus