Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.05.2020

Ministrul Sergiu Railean a inspectat lucrările de reparație a drumului Peresecina – Hîrtopul Mare – Ohrincea

Ministrul Sergiu Railean a inspectat lucrările de reparație a drumului Peresecina – Hîrtopul Mare – Ohrincea

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a inspectat astăzi lucrările de reparație a Coridorului 11: Drumul – Peresecina – Hîrtopul Mare – Ohrincea. Traseul începe de la drumul R6: Chişinău – Orhei – Bălti și se finalizează la drumul G72: R6 – Brănești – Criuleni. Lucrările de reparație sunt executate de 2 companii autohtone – Î.C.S. Genesis International SRL și Nouconst SRL.

Ministrul a discutat cu antreprenorii și a cerut ca lucrările să fie executate calitativ și în termenii stabiliți: „Infrastructura rămâne a fi o prioritate pentru MEI și în acest an. Coridorul 11 este conectat la traseul național, care asigură o legătură dintre centrul și nordul țării. Chiar și în perioada pandemiei muncitorii au lucrat asiduu, respectând toate măsurile de protecție. Mă bucur să constat că 70% din lucrări sunt finalizate”.

Coridorul 11  face legătura dintre mai multe localități, traversând satele: Peresecina, Micleşti, Işnovăţ și Hîrtopul Mare. Lungimea primului sectorului de drum care este reparat constituie 18,5 km, valoarea lucrărilor este de circa 99,8 milioane de lei. Lungimea sectorului doi de drum ce urmează a fi îmbunătățit constituie 8,91 km, costul lucrărilor circa 63,3 milioane de lei.

Drumul este gata în proporție de 52% pentru primul sector și 68% pentru sectorul doi. Ambele contracte urmează a fi finalizate până în luna decembrie anul curent.

Contractul este parte a Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, iar pentru realizarea acestuia Banca Mondială a acordat suport financiar Guvernului Republicii Moldova, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus