Trimite e-mail | Printeaza
IT
14.05.2020

Consumatorii interesați de siguranța achizițiilor online sunt invitați să participe la Webinar-ul organizat de APCSP – „Aspecte de contrafacere în mediul online”

Consumatorii interesați de siguranța achizițiilor online sunt invitați să participe la Webinar-ul organizat de APCSP – „Aspecte de contrafacere în mediul online”

În contextul creșterii vânzărilor în mediul on-line urmare a unor restricții de vânzare impuse de autorități pentru combaterea pandemiei de COVID-19, Ministerul Economiei și Infrastructurii de comun cu Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței recomandă consumatorilor (APCSP) să fie mai vigilenți și să se asigure că produsele livrate nu sunt contrafăcute.

În acest sens, APCSP invită consumatorii interesați de siguranța achizițiilor online să urmărească Webinar-ul  – „Aspecte de contrafacere în mediul online”, la data de 15 mai 2020, ora 11:00 pe pagina de facebook a Agenției accesând următorul link – https://www.facebook.com/AgentiaPentruProtectiaConsumatorilor/. Având în vedere că în perioada stării de urgență în adresa agenției au fost recepționate nenumărate apeluri și preluate mai multe sesizări din partea cetățenilor privind produsele contrafăcute.

Implementarea politicii statului în domeniul protecției consumatorilor și eradicării fenomenului plasării pe piață a produselor contrafăcute, de calitate necorespunzătoare sau periculoasă reprezintă o prioritate pentru APCSP și în anul 2020. În perioada anului 2019 au fost înregistrate aproximativ 70 de sesizări, fiind interzise spre comercializare 3378 de unitățidin cauza identității sau similitudinii cu marca înregistrată şi a identității ori similitudinii produselor sau serviciilor acoperite de semn şi de marcă.

Conform datelor, topul produselor identificate ca având utilizată marca comercială ilegal sunt: bateriile, îmbrăcămintea, încălțămintea, accesoriile pentru automobile, parfumurile și cosmeticele de uz personal.

Potrivit prevederilor art. 97 Cod Contravențional, utilizarea ilegală a mărcii  se sancționează cu amendă de la 3000 la 4500 lei aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 6000 la 9000 lei aplicată persoanei cu funcție de răspundere sau, în ambele cazuri, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus