Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.05.2020

BNM a fost și rămâne deschisă în investigarea fraudei bancare

BNM a fost și rămâne deschisă în investigarea fraudei bancare

Urmare solicitărilor mass-media referitoare la declarațiile de astăzi ale procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cu privire la dosarul fraudei bancare, Banca Națională a Moldovei  (BNM) informează că pe parcursul întregii perioade de anchetă a cooperat pe deplin cu organele de urmărire penală și a oferit și transmis toată informația solicitată, inclusiv date suplimentare elocvente la inițiativa sa.

De asemenea, au fost desfășurate ședințe comune cu procurorii, în cadrul cărora specialiștii BNM au manifestat deschidere pentru investigarea fraudei. 

Astfel, chiar de la începutul anchetei, conform prevederilor procesual-penale, BNM a oferit multiple documente relevante, precum și a delegat specialiști pentru a participa la efectuarea de acțiuni procesuale. Doar în anul curent, BNM a transmis organelor de urmărire penală date în format electronic de 2 TB (terabyte), care conțin sute de mii de fișiere și urmează a fi transmise încă 12 TB de date. La fel, au fost prezentate informații pe suport de hârtie în volum de 8694 de file.

Totodată, prin contractarea serviciilor consorțiului internațional ”Kroll și Steptoe & Johnson”, BNM a manifestat interesul instituțional pentru realizarea unei investigații obiective și independente.

Banca Națională a Moldovei rămâne deschisă în cooperarea cu organele de urmărire penală pentru a susține efortul de recuperare a mijloacelor bănești sustrase din sectorul bancar,  fiind cointeresată în finalizarea cu succes a investigațiilor în acest sens.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus