Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
14.05.2020

147 cazuri de infecție cu noul Coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova

147 cazuri de infecție cu noul Coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, 147 cazuri de infecție cu noul Coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova, dintre care 9 în Transnistria. 145 cazuri de infecție sunt cu transmitere locală și 2 cazuri de import (Marea Britanie, Federația Rusă).

Total teste efectuate în această zi - 1103, dintre care primar - 892 şi repetat – 211.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 5 553 cazuri.

Din numărul total de cazuri din această zi, 26 sunt lucrători medicali: medici – 6, asistenți medicali – 7, personal auxiliar – 13.

Cu privire la rezultatele testării în cadrul Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din Bădiceni, o parte din probele colectate sunt încă în curs de procesare, fiind confirmate până la moment 65 cazuri de infectare cu noul Coronavirus. Pacienții care întrunesc criteriile de spitalizare, sunt referiți pentru tratament la Spitalul Clinic Bălți, iar ceilalți se află sub monitorizarea medicului de familie. La fel, 12 angajați au fost confirmați pozitiv, 3 fiind spitalizați la SR Soroca, iar ceilalți sunt supuși tratamentului la domiciliu.

Totodată, au fost confirmați pozitiv la noul Coronavirus, 17 lucrători medicali din cadrul SR Ceadîr-Lunga, majoritatea din secțiile neurologie, terapie și maternitate. Maternitatea spitalului este în proces de dezinfecție și în scurt timp își va relua activitatea, cu atragerea personalului medical de rezervă.

Începând cu săptămâna viitoare, pacienții care întrunesc definiția de caz COVID-19 din raionul Ceadîr-Lunga, vor putea fi spitalizați în cadrul secției de boli infecțioase a SR Ceadîr-Lunga.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a subliniat necesitatea menținerii măsurilor de sănătate publică și după data de 15 mai, când se încheie starea de urgență în Republica Moldova, pentru a preveni răspândirea infecției cu virusul COVID-19 și a asigura protejarea cetățenilor.

Totodată, pe Platforma Punctului Focal, a fost luată decizia de a institui stare de urgență de sănătate publică pe teritoriul Republicii Moldova, în continuare. Propunerea a fost înaintată președintelui Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus