Trimite e-mail | Printeaza
Social
13.05.2020

CNAS a efectuat ultimul transfer în această lună pentru plata prestațiilor sociale

CNAS a efectuat ultimul transfer în această lună pentru plata prestațiilor sociale

Casa Naţională de Asigurări Sociale informează că în luna mai 2020 plata pensiilor, indemnizaţiilor, alocaţiilor, suportului financiar, ajutoarelor, compensaţiilor au fost efectuate la timp şi în mărime deplină.

Astazi, 13 mai, CNAS a efectuat ultimul transfer pentru plata prestațiilor sociale în mărime de 248,5 mln lei, inclusiv banii destinaţi achitării indemnizaţiilor pentru familiile cu copii şi a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă. La moment, datorii la capitolul finanțări nu sunt.

De menţionat, că banii pot fi primiți prin intermediul instituțiilor bancare la care a fost deschis contul social sau salarial.  În cazul în care beneficiarul de prestație socială nu este deținător de card, banii pot fi ridicați în orice oficiu poștal din țară, indiferent de locul înregistrării la domiciliu.

Sumele nesolicitate de către destinatari de la ÎS Poşta Moldovei vor fi restituite lunar pe contul CNAS, fiind incluse spre plată în luna imediat următoare a lunii de gestiune.

Reamintim, că conform Dispoziției nr. 3 din 23 martie 2020 a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, începând cu luna aprilie, curent, Casa Naţională de Asigurări Sociale a efectuat transferul prestaţiilor sociale (indemnizaţii pentru familiile cu copii, indemnizaţii de maternitate, indemnizaţii paternale, indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă) la conturile bancare de salariu ale beneficiarilor în baza informaţiei prezentate de instituţiile bancare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus