Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.05.2020

Prim-ministrul a participat la ședința online cu membrii Asociației Businessului European

Prim-ministrul a participat la ședința online cu membrii Asociației Businessului European

Prim-ministrul a participat la ședința online cu membrii Asociației Businessului European (EBA). La ședință au participat conducătorii Ministerului Finanțelor și Ministerului Economiei și Infrastructurii.

În cadrul ședinței au fost discutate efectele restricțiilor impuse pentru a gestiona situația epidemiologică și problemele confruntate de oamenii de afaceri. La discuție au luat parte reprezentanți din sectorul bancar și microfinanțare, telecomunicații, industria automotive, textile și turism. A fost menționată căderea intensității activității, care a atras după sine probleme precum incapacitatea de onorare deplină a angajamentelor și deficitul de lichidități.

Ion Chicu a vorbit despre necesitatea de a menține un echilibru prudent în reluarea activităților pentru a preveni răspândirea epidemiei. Executivul examinează pachete separate de măsuri pentru susținerea diferitor domenii economice, în funcție de problemele prioritare, și în acest sens comunică intens cu asociațiile de business, inclusiv cele specializate, dar și cu instituțiile financiare.

Premierul a informat oamenii de afaceri despre sursele de compensare a deficitului bugetar identificate și despre proiectele discutate cu instituțiile financiare europene și internaționale precum Banca Mondială, Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Membrii EBA au apreciat comunicarea cu autoritățile drept frecventă și productivă și au confirmat disponibilitatea și interesul de a veni cu informații despre probleme și soluții, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus