Trimite e-mail | Printeaza
Social
07.05.2020

Astazi a avut loc ceremonia de acordare a asistenței umanitare în valoare de 3.5 milioane de euro oferită Republicii Moldova de către Guvernul României

Astazi a avut loc ceremonia de acordare a asistenței umanitare în valoare de 3.5 milioane de euro oferită Republicii Moldova de către Guvernul României

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, astăzi, 7 mai, a avut loc ceremonia de acordare a  asistenței umanitare în valoare de 3.5 milioane de euro, oferită Republicii Moldova de către Guvernul României, pentru consolidarea sistemului medical în lupta cu infecția COVID-19.

Ajutorul umanitar conține: 500.000 de măști FFP2, 200.000 de mănuși de protecție, 25.000 de combinezoane, 5.000 de ochelari de protecție, 5.000 de viziere, medicamente, alcool sanitar și peroxid de hidrogen.

„Acest gest de sprijin pentru cetățenii țării noastre, pentru sistemul medical, care astăzi este pus la grea încercare, atât în Republica Moldova, cât și în România – este de neprețuit. Această pandemie ne-a învățat multe lecții, pe care trebuie să le însușim și să ne pregătim să facem față oricărui scenariu de evoluție a situației epidemiologice. Dar cel mai important ne-a demonstrat puterea și valoarea prieteniei dintre oameni și țări. Sincere mulțumiri din partea sistemului medical și a lucrătorilor medicali, care sunt în prima linie, la datorie”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

„România este și va rămâne partenerul strategic al Republicii Moldova. Trăim momente grele și suntem astăzi aici pentru a oferi ajutor, atât medicilor, cât și tuturor cetățenilor. Sănătate multă celor care se confruntă cu această boală și fruntea sus celor care sunt în prima linie în lupta cu infecția COVID-19”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății al României.

Toate echipamentele de protecție și medicamentele vor fi distribuite instituțiilor medicale  și Asistenței Medicale Urgente Prespitalicești.

Prima instituție care a beneficiat de echipamente și medicamente a fost Institutul de Medicină Urgentă, una din instituțiile care tratează cei mai gravi pacienți infectați cu COVID-19. Tot aici se află și o echipă de medici din România,  care muncesc cot la cot cu medicii noștri pentru viața fiecărui pacient.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus