Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
06.05.2020

Comisia juridică a avizat proiectul privind obligativitatea prezentării în limba de stat și în limba rusă a instrucțiunilor de utilizare a medicamentelor

Comisia juridică a avizat proiectul privind obligativitatea prezentării în limba de stat și în limba rusă a instrucțiunilor de utilizare a medicamentelor

Comisia juridică, numiri și imunități a avizat pozitiv, în ședința de astăzi, proiectul de lege care prevede introducerea cerinței obligatorii ca instrucțiunile de utilizare a medicamentelor să fie disponibile atât în limba de stat cât și în limba rusă.

Proiectul de Lege pentru completarea Legii cu privire la activitatea farmaceutică a fost elaborat de un grup de deputați ai Fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, în colaborare cu experți din domeniu. Autorii inițiativei justifică importanța acestuia prin obligația statului de a asigura tuturor cetățenilor realizarea efectivă a dreptului la sănătate.

Astfel, proiectul de lege are drept scop sporirea accesibilității la informația privind administrarea corectă a medicamentelor și anume - privind conținutul și forma acestora, patologiile în care se administrează acest medicament, doza și ajustarea ei în funcție de vârstă sau de greutatea corporală, în funcție de patologia pentru care se administrează, modul de preparare (la necesitate) și de administrare a medicamentului, contraindicații, reacții adverse, etc.

Proiectul de lege urmează a fi supus dezbaterilor în plenul Parlamentului, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus