Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
06.05.2020

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 4476 cazuri

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la  4476 cazuri

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, astăzi, 6 mai, au fost înregistrate alte 113 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus, după procesarea a 775 de probe. Total teste efectuate in aceasta zi, primar si repetat - 1013. Dintre acestea, 111 cazuri sunt cu transmitere locală şi 2 de import (Federaţia Rusă). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la  4476 cazuri.

Distribuția cazurilor COVID-19 după teritorii administrative: Chișinău – 39, Dubăsari – 12, Bălţi – 10, Cahul – 7, Ceadîr-Lunga – 5, Căuşeni – 4, Basarabeasca – 3, Călăraşi – 2, Criuleni – 2, Ialoveni – 2, Străşeni – 2, Ungheni – 2, Edineţ – 1, Făleşti – 1, Hînceşti – 1, Sîngerei – 1, Rezina – , Ştefan-Vodă – 1, Taraclia – 1. Totodată, alte 14 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în Transnistria.

Din numărul total de cazuri din această zi, 20 sunt lucrători medicali: medici – 6, asistenți medicali – 5, personal auxiliar – 9.


În total 1658 persoane au fost tratate, iar 143 au decedat din cauza COVID-19.

Viorica Dumbrăveanu a vorbit despre situația la zi în cadrul Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. La data de 17 martie, spitalul a fost activat ca instituție medicală, destinată internării pacienților, care întrunesc criteriile definiției de caz la COVID-19. În perioada de activitate, în instituție au fost internați 1443 de pacienți, din ei – 388 de cazuri confirmate COVID -19. Odată cu începerea tratamentului la domiciliu a pacienților cu forme ușoare, fluxul s-a diminuat. Urmează ca cei 43 de pacienți, care rămân a fi internați, să finalizeze tratamentul și începând cu data de 18 mai, instituția își va reîncepe activitatea conform profilurilor stabilite în Ordinul Ministerului.

Cu privire la Centrul de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități Cocieri, unde la 15 aprilie au fost înregistrate primele cazuri de infectare cu COVID-19,  în total au fost testați pozitiv 74 de beneficiari, toți urmează tratamentul în Spitalul Clinic de Psihiatrie din Municipiul Chișinău şi  starea lor de sănătate este satisfăcătoare. Din 33 de angajați testați pozitiv, 8 persoane sunt spitalizate la Dubăsari, 1 la Criuleni și 1 angajat la Spitalul Clinic de Psihiatrie Chișinău, 12 urmează tratamentul la domiciliu, sub supraveghere.

La Centrul de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități Brânzeni, primele cazuri de infectare au fost înregistrate pe 8 aprilie. Din 71 de beneficiari testați pozitiv, 21 încă sunt internați la Spitalul Clinic Municipal din Bălți, 3 beneficiari urmează a fi internați astăzi, 47 de persoane s-au vindecat. Din 23 de angajați pozitivi, 6 persoane sunt spitalizate, 9 urmează tratamentul la domiciliu.

Viorica Dumbrăveanu a mulțumit Ambasadei Germaniei pentru lotul de echipamente medicale donate sistemului medical și a menționat despre lotul de echipamente și medicamente donate de România, care urmează să ajungă în țară.

„Vreau să spun un sincer mulțumesc pentru acest gest de sprijin pentru cetățenii țării noastre, pentru sistemul medical, care astăzi este pus la grea încercare, atât în Republica Moldova, cât și în România”, a accentuat ministrul.

Asistența umanitară din partea României, în valoare de 3.5 milioane euro, conține echipamente medicale (măști de protecție, combinezoane, ochelari, viziere) și medicamente, care vor fi direcționate în instituțiile medicale din Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus