Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.05.2020

BERD a adoptat un pachet de suport pentru statele afectate de pandemia coronavirus în volum de 21 de miliarde de euro

BERD a adoptat un pachet de suport pentru statele afectate de pandemia coronavirus în volum de 21 de miliarde de euro

Prim-ministrul Chicu a discutat cu Angela Sax, șefa reprezentanței Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare în Republica Moldova. Au fost discutate proiectele desfășurate în RM cu susținerea BERD și examinate măsuri care pot accelera implementarea.

Angela Sax a vorbit despre programele BERD menite să susțină resuscitarea afacerilor și a economiei. BERD a adoptat un pachet de suport pentru statele afectate de pandemia coronavirus în volum de 21 de miliarde de euro, pentru proiecte care vor fi realizate în anii 2020 - 2021. Banca intenționează să vină cu un set de măsuri pentru a susține afacerile și pentru a conserva locurile de muncă în industriile producătoare și agrobusiness, va fi susținută reziliența afacerilor prin oferirea lichidităților urgente și altele.

Guvernul și-a anunțat intenția de a progresa în implementarea proiectului de constituire a infrastructurii necesare pentru colectarea și procesarea deșeurilor solide în trei regiuni. În acest scop Banca Europeană de Investiții a confirmat finanțarea în mărime de 25 de milioane de euro și BERD este dispus să aloce încă 25 de milioane.

Au fost discutate proiectul susținut de BERD de reabilitare a infrastructurii feroviare și proiectul de investiții în modernizarea intrastructurii energetice și interconectarea cu rețelele electrice din România, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus