Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-05-04/ion-chicu-in-r-moldova-rata-deceselor-generate-de-covid19-este-de-3-comparativ-cu-rata-globala-de-7-63561.html
Data: May 4, 2020 (19:46)

Ion Chicu: În R. Moldova rata deceselor generate de Covid-19 este de 3%, comparativ cu rata globală de 7%

Prim-ministrul a participat la ședința comună cu Președintele țării, Igor Dodon, și Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.  În finalul ședinței Ion Chicu a susținut un briefing de presă.

În cadrul briefing-ului susținut, Ion Chicu a vorbit despre evenimentele importante produse săptămâna precedentă, menționând asistența oferită Republicii Moldova de Guvernele României și Ungariei pentru combaterea epidemiei Covid-19.

Premierul a apreciat înalt munca medicilor moldoveni accentuând că în RM rata deceselor generate de Covid-19 este de 3%, comparativ cu rata globală de 7%. A fost abordată reluarea deplină a activității instituțiilor publice: „De astăzi se revine la serviciu într-un regim special. Este absolut necesar să fim prudenți și să respectăm în continuare distanțarea socială pentru a preveni o eventuală întoarcere a pandemiei. Altfel, va fi necesar să revenim la restricțiile dure.”

Prim-ministrul a menționat că Guvernul e concentrat pe identificarea soluțiilor pentru relansarea economiei și comunică cu reprezentanții băncilor și a asociațiilor de business. Vor fi întreprinse acțiuni pentru susținerea agriculturii și asigurarea securității alimentare a populației ținând cont de efectele secetei hidrologice. Va fi evaluat progresul în realizarea proiectului de aprovizionare cu apă a localităților din lunca Prutului, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.