Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.05.2020

Ion Chicu a convocat o ședință pentru a examina evoluția proiectelor susținute de BERD

Ion Chicu a convocat o ședință pentru a examina evoluția proiectelor susținute de BERD

Prim-ministrul Chicu a convocat o ședință pentru a examina progresul proiectelor susținute de BERD în Republica Moldova. În prezent, BERD susține în RM realizarea a 45 de proiecte care presupun investiția a 543 milioane de euro în reabilitarea și construcția drumurilor, reabilitarea și construcția infrastructurii feroviare și achiziția materialului rulant, modernizarea și construcția obiectelor de infrastructură energetică, proiecte de aprovizionare cu apă potabilă și canalizare, construirea rețelelor de iluminat stradal și altele.

Drept prioritare au fost confirmate investițiile în infrastructura națională pentru a susține intențiile investiționale în industrializarea raioanelor țării, investițiile în crearea infrastructurii de colectare și procesare a deșeurilor solide.

BERD pregătește un pachet de susținere pentru statele afectate de epidemia COVID-19.

Printre proiectele finanțate de BERD în RM sunt proiectele de reabilitare a drumurilor faza III cu un buget de 181,2 milioane euro și perioada de implementare până la 30.12.2022, precum și proiectul de reabilitare a drumurilor faza IV cu un buget de 315,5 milioane euro și o perioadă de implementare până la 31.05.2024.

Faza III vizează reabilitarea sectoarelor de drum M2 Chișinău - Soroca - frontiera cu Ucraina; R14 Bălți - Sărăteni - M2; R1 Chișinău - Ungheni - Sculeni - frontiera cu România; M3 Chișinău - Comrat - Giurgiulești - frontiera cu România.

Faza IV vizează reabilitarea a 213 km de drum național pentru a susține industrializarea raioanelor țării, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus