Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
30.04.2020

Un grup de medici din România vor oferi suport sistemului medical din Republica Moldova, în lupta cu infecția COVID-19

Un grup de medici din România vor oferi suport sistemului medical din Republica Moldova, în lupta cu infecția COVID-19

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, un grup de  medici şi asistenţi medicali din România vor oferi suport sistemului medical din Republica Moldova, în lupta cu infecția COVID-19, pe o durată de 15 zile, începând cu 30 aprilie curent.

Din grupul de participanţi la misiunea din Republica Moldova fac parte specialişti din asistenţa medicală primară, asistenţa medicală urgentă, medicină internă şi terapie intensivă. Medicii din România îşi vor desfăşura activitatea în instituţiile medicale din Republica Moldova, după cum urmează: Spitalul Clinic Republican -10 medici,  Institutul de Medicină Urgentă - 15, Spitalul Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” - 5, Spitalul Clinic din Bălți - 4 și Cahul – 8 .

 “Gestul  făcut de poporul român, care se confruntă, la fel, cu efectele pandemiei de COVID-19, este unul apreciabil şi de o valoare înaltă. Această activitate vine pentru a consolida sistemul de sănătate şi a salva vieţi omeneşti. Îmi exprim gratitudinea pentru suportul oferit de Guvernul României în diverse domenii, dar care au avut un singur scop de a contribui la bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova”, a menţionat ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

La fel, ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, a venit cu un mesaj: “Suntem solidari cu cetăţenii Republicii Moldova în faţa acestui moment de cumpănă. Vreau să transmit sincere aprecieri personalului medical din Republica Moldova pentru eforturile susţinute într-un context atât de dificil pentru combaterea pandemiei. Suntem alături, atât cu sufletul, cât și fizic, ca să vă oferim suport”.

 “Cu siguranţă, această misiune medicală va însemna un schimb bilateral de cunoştinţe și experienţă pentru ambele părţi, care va fi numai în beneficiul pacienţilor din Republica Moldova. Îmi doresc cât mai multe proiecte frumoase cu Republica Moldova, în favoarea cetățenilor din ambele țări”, a afirmat, secretarul de stat, șeful Departamentului pentru situații de urgență al MAI din România, Raed Arafat.

Misiunea medicală din România are drept scop sprijinirea cadrelor medicale din Republica Moldova, în vederea controlului infecției COVID-19.

Totodată, Republica Moldova urmează să primescă ajutoare în formă de echipamente medicale şi medicamente din România.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus