Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-04-30/primministrul-chicu-a-discutat-cu-pre-edintele-berd-suma-chakrabarti-63555.html
Data: Apr 30, 2020 (22:57)

Prim-ministrul Chicu a discutat cu președintele BERD, Suma Chakrabarti

Premierul Ion Chicu a avut o conversație telefonică cu Suma Chakrabarti, președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. A fost făcut un schimb de opinii referitor la impactul Covid-19 asupra economiei naționale și a bugetului de stat.

Prim-ministrul a vorbit despre estimarea contractării PIB cu 6,8%, de la +3% prognozate anterior până la -3,8%. Guvernul a modificat Legea bugetului de stat și a redirecționat resurse pentru gestionarea situației epidemiologice și pentru investiții publice menite să modernizeze infrastructurile naționale și să deschidă locuri de muncă. În context a fost menționată importanța sprijinului partenerilor externi de dezvoltare.

Suma Chakrabarti a asigurat de intenția BERD de a investi în proiecte de dezvoltare în RM.

BERD este deținută de 69 de țări și două instituții interguvernamentale – Uniunea Europeană și Banca Europeană de Investiții. Banca a asistat realizarea a 131 proiecte în RM cu investiții cumulative de cca 1,32 miliarde euro, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.