Trimite e-mail | Printeaza
Social
30.04.2020

Guvernul României va aproba oferirea unui lot de produse medicale și un set de medicamente în valoare de cca 3,5 milioane euro

Guvernul României va aproba oferirea unui lot de produse medicale și un set de medicamente în valoare de cca 3,5 milioane euro

Prim-ministrul Ion Chicu l-a primit pe E.S. Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe al României. La întâlnire a participat E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova.

E.S. Bogdan Aurescu a menționat plăcerea de a reveni la Chișinău. Perioada săptămânilor următoare vor fi decisivă din perspectiva gestionării situației epidemiologice.

Guvernul României a trimis în misiune de susținere o echipă de 52 persoane, dintre care 41 de specialiști medicali care vor munci împreună cu medicii din Republica Moldova, în contextul gestionării situației epidemiologice. Misiunea va dura 15 zile, începând cu data de 30 Aprilie 2020. România asigură echipament de protecție specific pentru personalul și medicii români: 3000 combinezoane de protecție, 6000 măști medicale, 6000 măști chirurgicale, 11500 perechi mănuși, 1000 viziere și 10 izolete.

Guvernul României va aproba oferirea unui lot de produse medicale, care va conține 500 mii măști, 50 mii combinezoane și un set de medicamente în valoare de cca 3,5 milioane euro.

Ion Chicu a apreciat înalt relațiile între Republica Moldova și România și a mulțumit pentru asistența oferită de Guvernul Român țării noastre pentru modernizarea instituțiilor preșcolare și școlare, pentru soluționarea transportului elevilor și alte proiecte sociale importante. A fost prezentată informația despre situația epidemiologică și impactul economic al restricțiilor impuse pentru a preveni răspândirea epidemiei, deficitul bugetar derivat și căile de acoperire.

Premierul a invitat companiile din România să investească în Moldova, participând la programul de privatizare, lansat de Guvern, pentru anul 2020.

A fost confirmată intenția Guvernului de a urma parcursul integrării europene și  disponibilitatea României de a susține eforturile în acest sens, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus