Trimite e-mail | Printeaza
Social
28.04.2020

Ungaria susține Republica Moldova în lupta cu pandemia COVID-19

Ungaria susține Republica Moldova în lupta cu pandemia COVID-19

Potrivit MAEIE, un important lot de ajutoare umanitare din partea Ungariei, care include 100 000 măști medicinale și 5 000 costume de protecție a ajuns astăzi în Republica Moldova. Ajutoarele sunt un răspuns la solicitarea Ministerului Afaceriloe Externe și Integării Europene de a oferi echipamente de protecție instituțiilor medicale de sănătate publică din Republica Moldova.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Oleg Țulea s-a întâlnit astăzi cu Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei Péter Szijjártó, sosit la Chișinău în cadrul unei vizite de lucru, dar și cu ocazia livrării acestui lot important de ajutoare umanitare.
 
Oleg Țulea a exprimat gratitudine omologului său maghiar pentru ajutorul generos, ce vine în sprijinul eforturilor autorităților Republicii Moldova în lupta cu pandemia COVID-19 și va permite acoperirea necesitățile urgente ale instituțiilor medicale spitalicești din țara noastră.

În timpul întrevederii, cei doi miniștri au constatat cu satisfacție evoluțiile remarcabile în raporturile bilaterale și au discutat căile concrete de valorificare deplină a oportunităților pe care le oferă Parteneriatul Strategic, semnat în  data de 12 martie curent, în cadrul vizitei premierului ungar, Viktor Orbán, la Chișinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus